• شنبه, 01 ثور 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

عوارض کشیدن چلیم

عوارض کشیدن چلیم

محققان بر این باورند، شیلنگ آلوده چلیم عامل مهمی در انتقال بیماری‌ها محسوب می‌شود. از میان پنج نوع هپاتیت کشف شده، نوع آ و ب را می‌توان مستقیماً به مصرف چلیم ربط داد.
چلیم می تواند دهها برابر مضرتر و مخرب تر از سیگار باشد و آسیب های زیادی به افرادی که آن را استعمال می کنند داشته باشد سعی کنید از دودکردن چلیم بپرهیزید.
اخیراً مصرف چلیم رواج بسیاری یافته و در بین همه اقشار جامعه، به ویژه جوانان به عنوان وسیله‌ای مرسوم قلمداد می‌شود. چلیم پای ثابت جمع‌های دوستانه و محافل مختلف قرار گرفته و بازار سماواری را حسابی داغ کرده است.
روزانه بیش از 100 میلیون نفر در کره خاکی به مصرف چلیم می‌پردازند. این وسیله در آمریکا بیشتر در بین دانشجویان رواج دارد. علاوه بر آن، به گزارش مرکز «کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا» در سال 2010 تقریبا یک نفر از هر 5 دانش‌آموز دبیرستانی در این کشور به صورت مستمر چلیم مصرف کرده است.
مصرف چلیم منحصر به گروه سنی، طبقه اجتماعی، زمان و مکان خاصی نمی‌شود و تبعات آن متوجه شمار بسیاری از افراد است.
از جمله مهمترین مضرات دود چلیم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
سرطان (لثه، ریه، معده و حنجره)
از کارافتادگی کامل ریه
ناباروری
کاهش وزن نوزاد در زنان باردار
تمامی موارد بالا برای افرادی که صرفاً در معرض دود چلیم قرا می‌گیرند (دود دست دوم) نیز صادق است.
اخیراً این موضوع بیش از پیش مورد تایید قرار گرفته است که مصرف چلیم می‌تواند باعث بروز بیماری‌هایی مثل سل، آنفلوآنزا، هپاتیت شود.
محققان بر این باورند، شیلنگ آلوده چلیم عامل مهمی در انتقال بیماری‌ها محسوب می‌شود. از میان پنج نوع هپاتیت کشف شده، نوع آ و ب را می‌توان مستقیماً به مصرف چلیم ربط داد.
سرآخر بهتر است بگوییم این عقیده که چلیم می‌تواند به عنوان جایگزین مناسب سیگار مورد استفاده قرار گیرد، اساساً اشتباه است. تنباکوی چلیم درست به اندازه تنباکوی سیگار حاوی مواد سمی است، با این تفاوت که هر یک سر چلیم (مصرف حدود یک ساعت) که تقریباً با 200 کام همراه است، 150 برابر هر سیگار دود وارد ریه‌ها می‌کند. در واقع هر یک ساعت مصرف چلیم معادل مصرف 100 نخ سیگار است. از طرفی، چلیم 25 برابر سیگار قطران دارد!
تصور اشتباه دیگر به این صورت مطرح می‌شود که آب چلیم باعث تصفیه نسبی دود شده و بسیاری از مواد سمی آن را فیلتر می‌کند. این در حالی است که بسیاری از مواد شیمیایی مثل کربن مونوکسید و فلزهای سنگین در آب به میزان کمتری نسبت به هوا جذب می‌شوند!

  پربازدید ترین