• جمعه, 31 حمل 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

حکمتیار از آمریکا تمویل می شود

 صحبت های حکمتیار علیه آمریکا ظاهری است و در واقع این حزب از همان کشور تمویل می شود. اینها فکر می کنند که مردم افغانستان گوسفند هستند. مردم افغانستان همه می دانند که شما امروز از کجا تمویل می شوید  

گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی این روز ها هم به میخ می زند و هم به نعل. هم از حکومت انتقاد می کند و هم مخالفان سیاسی حکومت را مورد حمله های سیاسی قرار می دهد اما در عوض عملیات انتحاری را در افغانستان استشهادی قلمداد می کند و در برابر این گفته ها هم حکومت آرام نشسته می نگرد و هم مخالفان سیاسی فقط نظاره گرند. در واقع سیاست های آمریکایی را تعقیب می کند که هم از دولت جناب غنی رضایت ندارند و هم به مخالفان سیاسی این دولت اعتماد نمی کنند.
حکمتیار در سخنرانی اش در خوست گفته بود که برخی از نخبه های سیاسی و رهبرانی که در برابر آمریکا جنگیده اند در حکومت مشارکت کمتری دارند. حکمتیار با اشاره به مولوی سراج الدین حقانی رهبر شبکه حقانی گفته است که او از قوم زدران در پکتیا است و به همین دلیل مشارکت قوم زدران در حکومت بسیار کم است و در عین زمان گفته است باید این مشارکت بیشتر از برخی ولایت ها مانند بامیان، دایکندی و پنجشیر باشد. از طرفی دیگر آقای حکمتیار چنین موضع گیری هایی هم پیش از این داشته است و در برابر برخی از ولایت ها و جریان های سیاسی دیگر در افغانستان و باز هم تاکید کرده است که بر جزایر اقتدار و قدرت سیاسی در افغانستان باید پایان بخشیده شود. از سوی دیگر آقای حکمتیار گفته است که تازمانیکه قومگرایی و برتری قومی به اقلیت نرسد تامین صلح با دشواری های زیادی روبرو خواهد بود.

فهیم فطرت آگاه سیاسی در برنامه «مثبت و منفی» گفت: از آغاز ورود حکمتیار به کابل و ظهورش در لغمان متاسفانه در کنار اینکه همیشه سخنانی متناقض را داشته، ادبیات نفرت پخش می کند و مردم افغانستان را تقسیم بندی می کند. صحبت های حکمتیار در خوست بیانگر این بود که اصلا باور به وحدت و یکپارچگی و اتحاد مردم افغانستان نیست و همیشه تلاش می کند تا با پخش ادبیات نفرت مردم افغانستان را از هم جدا بسازد و خودش بالای مردم حاکمیت کند.

وی، سخنان حکمتیار را سراسر تناقض عنوان کرده و بیان داشت: حکمتیار چند چیز را در سخنان خود بسیار متناقض عنوان کرده است. یکی از بخش های صحبت های حکمتیار این بود که مردم زدران به خاطر اینکه حقانی از قوم زدران است و وی را مجاهد خوانده است به این دلیل آمریکایی ها و دولت افغادنستان در قسمت انکشاف و توسعه لوی پکتیا کاری نمی کنند. در حالیکه حقانی رهبر یکی از گروه های تروریستی می باشد. حکمتیار از زمانی که به کابل آمده است نشان داده است حرف هایی که به طور مثال امروز می زند فردایش به آن اعتقاد ندارد. حرف امروز حکمتیار در حمایت از شبکه حقانی است و فراموش هم نکنیم که قبلا حکمتیار از داعش هم حمایت کرده است.

این آگاه سیاسی، ادامه داد: وجوه مشترک حکمتیار با حقانی ابتدا به عنوان مذهبیون افراطی شروع می شود. بعد منبع تمویل آنها هم شاید واحد باشد. در کنار آن در قتل و کشتار مردم افغانستان هم حقانی و هم حکمتیار در یک و نیم دهه پسین دست داشته است. بحث مهم تر هم هم تبار بودن شان است.

فطرت، معتقد است سخنان حکمتیار باعث تفرقه افکنی می شود و بیان داشت: در این شکی نیست که سیاسیون همیشه تلاش می کنند که قوم، زبان، سمت، نژاد به عنوان ابزاری برای سیاست سیاستگران باشد. حکمتیار با توجه به همان سیاست های ایدولوژیکی که دارد قومی و رادیکال رفتار می کند و همیشه سعی می کند که کسانی که خیلی همسو و همفکر هستند آنها را پیدا کند و کل تلاشش این بوده است که در کل تاریخ سیاسی اش در بین اقوام افغانستان بین تفرقه ایجاد کند و با این تفرقه یک بخشی از مردم افغانستان را با خود همراه کند. در چنین شرایطی که اینگونه در این حکومت شکاف های قومی در میان مردم بوجود آمده است، به جای اینکه حکمتیار به عنوان بزرگ ِبخشی از مردم افغانستان بیاید ادبیاتی را مطرح کند که یکپارچگی بوجود بیاید می آید و می گوید که حق قوم بزرگ زدران را دایکندی و بامیان گرفته است. می خواهد روحیه مردم را تحریک کند و خود از آن سود ببرد.

وی، در خصوص اینکه چرا حکمتیار اصرار به برگزاری انتخابات توسط این کمیسیون کنونی دارد می گوید: حکمتیار اگر امروز می آید می گوید همین کمیسیونی که توانایی برگزاری یک نشست خبری را ندارد انتخابات را برگزار کند هدف هایی دارد. گفته می شود که حکمتیار و اشرف غنی سعی دارند در یک ایتلاف باشند و انتخابات را به دست بگیرند. حکمتیار سعی می کند بتواند نامزد حزب اسلامی را توسط این کمیسیون که قومی است به پیروزی برساند.

فطرت ادامه داد: اینکه چرا گلبدین حکمتیار می آید می گوید این کمیسیون انتخابات می تواند انتخابات را برگزار کند و به اصلاحات نیاز ندارد مشخص نیست که بر چه مبنا این حرف را می زند در حالیکه مردم، احزاب سیاسی، نهادهای بین المللی و حتی خود کمیسیون می گوید که ما توانایی برگزاری انتخابات را نداریم. باید گفت راهی که حکمتیار در آن روان است راه به ترکستان است. ما مردم افغانستان نه اجازه می دهیم که این کمیسیون انتخابات برگزار کند و نه این توان را دارد. در نشست قندهار هم دیدیم که اکثر احزاب و جریان های بزرگ سیاسی افغانستان خواستار لغو کمیسیون انتخابات شده اند.

این آگاه سیاسی، معتقد است صحبت های حکمتیار علیه آمریکا ظاهری است و در واقع این حزب از همان کشور تمویل می شود و افزود: متاسفانه در افغانستان کسانی می آیند خود را اهل قدرت می دانند که هنوز هم جنگ نیابتی خارجی ها را در افغانستان به پیش می برند. کسانی هستند که تمام آب و نان شان از بودجه حارجی ها است اما در ظاهر علیه آنها حرف می زنند. اینها فکر می کنند که مردم افغانستان گوسفند هستند. مردم افغانستان همه می دانند که شما امروز از کجا تمویل می شوید و کجا بوده اید و از کجا آمده اید و از کجا نان می خورید. باید گفت که بازی با افکار عامه گزینه ای کلیشه ای شده ست و مردم افغانستان دیگر هشیار و آگاه شده اند و همه را می دانند. باید گفت اهل قدرت کسانی در افغانستان هستند که دست شان به خون مردم آغشته نباشد، اهل قدرت کسانی هستند که حملات انتحاری را در افغانستان توجیه نکرده باشند. اهل قدرت کسانی هستند که خانواده برمکی را نکشته باشند. اهل قدرت کسانی هستند که نسل حوان افغانستان به آن باور داشته باشند و تاریخ در برابرشان یک قضاوت خوب کرده باشد نه افرادی مانند حکمتیار.

  پربازدید ترین