• جمعه, 07 ثور 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

در پی افزایش حملات گروهی طالبان؛ مجلس سنا خواستار لغو پیمان امنیتی با امریکا شدند

در پی افزایش حملات گروهی طالبان؛ مجلس سنا خواستار لغو پیمان امنیتی با امریکا شدند

در پی افزایش حملات گروهی طالبان بر ولسوالی‌ها و شهرها؛ مجلس سنا بر بررسی پیمان امنیتی با امریکا  تاکید کرد.
فضل‌هادی مسلمیار، رئیس مجلس سنا در نشست عمومی امروز (یکشنبه) این مجلس نیروهای امریکایی و ناتو را به عدم حمایت به موقع هوایی از نیروهای امنیتی افغان متهم کرده افزود که نیروهای حمایت قاطع، نیروهای امنیتی افغان را در جنگ با طالبان به موقع حمایت نمی کند.
آقای مسلمیار اضافه کرد که مسولان امنیتی باید چگونگی عملی شدن پیمان امنیتی امریکا را روشن سازد تا بربنیاد آن در برابر این پیمان تصمیم گرفته شود.
به گفته‌ی او؛ مسولان امنیتی باید پاسخ بگویند که پیمان امنیتی به چه اندازه عملی شده و تا چه حد به سود مردم افغانستان است.
مسلمیار خاطر نشان کرد که عدم فایده پیمان امنیتی با امریکا و ناتو برای مردم افغانستان قابل پذیرش نیست و باید این دو پیمان به خیر مردم افغانستان تمام شود.
او تأکید کرد که مقام‌های امنیتی را در این خصوص یا در نشست عمومی هفته‎ی آینده مجلس سنا یا هم در کمیته‎ی روئسای مجل سنا فرا خوانده شوند.
محمد علم ایزیار، معاون اول مجلس سنا نیز تاکید کرد که حکومت مکلف است تا پیمان امنیتی با امریکا را بازنگری کند.
معاون اول مجلس سنا اضافه کرد که باید در سیاست دفاعی و امنیتی کشور بازنگری صورت گیرد؛ در غیر آن به اوضاع فعلی مسلط نخواهد شدیم.
او ادامه داد که افغانستان پیمان استراتیژیک با امریکا دارد و دولت باید این پیمان را مورد بازنگری قرار دهد که تا چه اندازه سود و زیان داشته است.
در همین حال شماری از سناتوران به شدت از عدم حمایت هوایی نیروهای خارجی از نیروهای امنیتی در جنگ با طالبان انتقاد کرده خواستار لغو پیمان امنیتی میان کابل – واشنگتن شدند.
زلمی زابلی، عضو مجلس سنا در نشست امروزی گفت که حکومت توان تامین امنیت را ندارد و جرئت ندارد که از پیمان استراتژیک امریکا دفاع کند.
آقای زابلی اضافه کرد که طالبان پس از حمله بالای ولایت فراه، راه فرار را پیش‌گرفتند اما کجا بود امریکا که آنان را آماج حمله های هوایی قرار می‌داد؟
او تاکید کرد که پیمان استراتیژیک با امریکا لغو شود.
به گفته‌ی زابلی؛ سناتوران هنگام تایید پیمان امنیتی با امریکا و ناتو فریب خوردند و حالا هم اگر این پیمان عملی نمی‌شود باید لغو شود، زیرا گفته می‌شود دولت امریکا می‌خواهد جنگ افغانستان را تا 100 سال دیگر ادامه دهد.
محمد حنیف حنفی، دیگر عضو مجلس سنا نیز یادآور شد که خارجیان نباید نظاره‌گر وضعیت در افغانستان باشند و اگر همکاری نمی کنند باید افغانستان راترک کنند؛ چون حضورشان در افغانستان هیچ سودی ندارد.
پیمان امنیتی میان افغانستان و امریکا پس از روی کار آمدن حکومت وحدت ملی در سال 2014 امضا شد.
براساس این توافق‌نامه، ایالات متحده امریکا مسوولیت دارد تا سالانه کمک‌های مالی را برای روند آموزش، تجهیز، مشوره دهی و حفظ نیروهای امنیتی افغانستان فراهم کند تا افغانستان بتواند بطور مستقلانه از خود در برابر تهدیدات داخلی و خارجی، دفاع کند.

  پربازدید ترین