• سه شنبه, 29 حوت 1402
    خبرگزاری افغان ایرکا

حکمتیار هم دولت را متهم به جعل و دروغ کرد؛ تنها 3 میلیون و 600 هزار رأی دهنده ثبت نام کرده اند

حکمتیار هم دولت را متهم به جعل و دروغ کرد؛ تنها 3 میلیون و 600 هزار رأی دهنده ثبت نام کرده اند

گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی ثبت‌نام نزدیک به 9 میلیون رأی دهنده از سوی کمیسیون انتخابات را رد کرده و می‌گوید که تنها 3 میلیون و 600 هزار تن به عنوان رأی‌دهنده ثبت‌نام کرده‌اند.

آقای حکمتیار امروز سه‌شنبه (26 سرطان) در یک نشست خبری در کابل گفت: «از هشت میلیون و شش‌صد هزار نفری که کمیسیون انتخابات می‌گوید برای شرکت در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند، پنج میلیون آن دروغ است و تنها سه میلیون و شش‌صد هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند».

این در حالی است که کمیسیون انتخابات اعلام کرده که از آغاز روند ثبت‌نام رأی‌دهندگان(25 حمل) الی تاریخ 15 سرطان، 8 میلیون و 918 هزار و 107 رأی‌دهنده ثبت‌نام کرده‌اند.

گلبدین حکمتیار این اظهارات را در حالی مطرح کرده که شماری از احزاب و جریان‌های برجسته سیاسی افغانستان به شمول حزب اسلامی به رهبری او، روز شنبه هفته‌ی جاری (23 سرطان) در نشستی در کابل، خواستار برگزاری انتخابات این کشور با استفاده از سیستم بایومتریک شدند.

همچنین امرالله صالح؛ رییس پیشین امنیت ملی نیز می‌گوید: ادارات موظف از ارائه ارقام و احصاییه رای دهندگان در سطح مراکز و نواحی خودداری می‌کنند و این عدم شفافیت و سری نگهداری اطلاعات، کار نظارت را حد اقل تا امروز ناممکن ساخته است.
 
به گفته آقای صالح، در چهار هفته اول کمتر از 700 هزار نفر در کل کشور ثبت نام کرده بودند، در حالی‌که در هشت هفته دوم این رقم، بدون هیچ نوع تکانه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و یا رویداد دلگرم کننده دیگر به بالاتر از هشت میلیون افزایش یافت.
 
رییس پیشین امنیت ملی می‌گوید که بالا رفتن ناگهانی ارقام آن‌هم بدون دلیل، شک و گمان جعل و تقلب را در اذهان به یقین مبدل می سازد. تحلیل ارقام نشان می‌دهد که نزدیک به شش میلیون استیکر به‌صورت جعلی و نیابتی یعنی در غیاب شخص و به صورت گروهی، توزیع شده است.
 
از نظر آقای صالح، بالا بودن ارقام رای دهندگان در شماری از ولایات نسبت به پایتخت (در تناسب به نفوس) دلیل دیگری بر تقلب در این روند است. نشر ارقام رای دهندگان در سطح نواحی و حوزه های رای‌دهی در کابل نشان خواهد داد که توزیع استیکر چگونه مافیایی، پر از جعل و آلوده بوده است.
 
وی تأکید کرده است: چند روز قبل با یک خبرنگار خارجی که تحولات عراق را پوشش می‌دهد نشست داشتم. در عراق با وصف کشمکش های فرقه ای کمیسیون انتخابات عاری از جانب‌داری و تقلب، انتخابات را دایر کرد و حلقه حاکم از قدرت افتاد. اگر تقلید از دموکراسی غرب بعید به نظر می‌رسد بهتر است از دموکراسی عراقی تقلید کنیم و هیات هایی را به بغداد بفرستیم تا بیاموزیم چگونه پس از منازعه خونین توانستند ثبات سیاسی قابل قبولی را ایجاد نمایند.

  پربازدید ترین