• پنج شنبه, 06 ثور 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

تحلیل رفتار ترامپ؛ ترامپ به کسی احترام می گذارد؟

تحلیل رفتار ترامپ؛ ترامپ به کسی احترام می گذارد؟

یک روزنامه عرب‌زبان گزارش داد که رهبر کوریای شمالی به خوبی از نقطه ضعف رئیس جمهور آمریکا آگاه است و می‌داند که چگونه با وی رفتار کند.

«دونالد ترامپ و کیم جونگ اون» رهبران آمریکا و کوریای شمالی یکشنبه (روز گذشته) به درخواست رئیس جمهور آمریکا، در منطقه غیرنظامی در مرز دو کوریا با یکدیگر دیدار کردند.

ترامپ با عبور از خط مرزی کوریای جنوبی به کوریای شمالی، به اولین رئیس جمهور تاریخ آمریکا تبدیل شد که وارد خاک کوریای شمالی شد. این دیدار در شرایطی صورت گرفت، که دو دیدار قبلی ترامپ با رهبر کوریای شمالی به‌جهت زیاده‌خواهی‌های رئیس‌جمهور آمریکا بی‌نتیجه پایان یافته بود.

روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم» در تحلیل این دیدار نوشت، این اظهار دوستی ترامپ به رهبر کوریای شماری و تلاش برای دیدار با وی در منطقه عاری از سلاح، مؤید این نظریه است که می‌گوید: «رئیس جمهور آمریکا فقط به کسی احترام می‌گذارد که به او [ترامپ] توهین کرده یا با وی با حقارت رفتار می‌کند و هیچ ترسی از تحریم‌های نظامی یا تهدیدهای نظامی او [آمریکا] ندارد».

به گزارش رأی الیوم، ترامپ نخستین رئیس جمهور آمریکاست که به خاطر گام گذاشتن در خاک کوریای شمالی نامش در تاریخ ثبت خواهد شد، و نه به سبب خلع سلاح اتمی و موشک‌های بالستیک پیونگ یانگ؛ به نظر می‌رسد که رهبر کوریای شمالی می‌داند که چگونه از نقطه ضعف رئیس جمهور آمریکا استفاده کند، او را فریب دهد، و بدون اینکه هیچ امتیازی در خصوص مطالبات آمریکا مبنی بر خلع سلاح اتمی و موشک‌های بالسیتک خود بدهد، با ترامپ دو بار نشست برگزار کند.

بنا بر این این گزارش، رهبر کوریای شمالی نقطه ضعف ترامپ را می‌داند و از اطلاعات ناچیز وی درباره تحولات روابط بین‌الملل به ویژه در آسیاسی شرقی آگاه است؛ به همین دلیل از زبان تعارف و چرب زبانی در برخورد با ترامپ استفاده می‌کند و در عین حال از چشم‌انداز راهبردی خود در داشتن سلاح بازدارنده اتمی دست بر نمی‌دارد.

این روزنامه در ادامه می‌نویسد، این دیدار در حالی در خاک کوریا انجام گرفت که ترامپ از جنگ تجاری علیه چین عقب‌نشینی کرد؛ کشوری که بزرگ‌ترین همپیمان رهبر کوریای شمالی است. پس از دیدار رؤسای جمهور آمریکا و چین، تحریمهای آمریکا به خاطر مواضع مقتدرانه چین، معلق شد؛ زیرا پکن تهدید کرد که هژمونی ایالات متحده و دلار را در نظام پولی بین‌الملل به پایان خواهد رساند.

رأی الیوم تأکید کرد، کیم جونگ اون به رهبران کشورهای عربی به ویژه عربستان سعودی و سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس درس داد که چگونه با ترامپ برخورد کنند؛ شخصی که همیشه آنان را به سخره می‌گیرد و درخواستهای باج‌خواهانه‌ای از آنان دارد تا در ازای حمایت از آنان، صدها میلیارد دلار از خزانه‌های آنان خارج کند.

به گزارش این روزنامه، «بخوبی می‌دانیم که این مقایسه چندان درست نیست؛ زیرا رهبر کوریای شمالی، با وجود تحریم، سلاح اتمی و موشک بالستیک قاره‌پیما دارد. این درست است، ولی چرا کشورهای حاشیه خلیج [فارس] در حالی که تریلیون‌ها دلار از درآمد نفت، به دست آوردند، خود را پیشرفته نکردند و ابزارهای بازدارنده به دست نیاورند. خطرناک‌تر، آنکه این کشورها علیه عراق که در آستانه ساخت نخستین بمب اتمی [در میان کشورهای] عربی بود، توطئه کردند و با مداخلات نظامی خود، سوریه را نابود کردند».

بنا بر این گزارش، رهبر کوریای شمالی مانند «صخره‌ای استوار» در کشورش است که رئس جمهور آمریکا نزد وی می‌آید و اظهار دوستی می‌کند و از او می‌خواهد که به کاخ سفید برود. ترامپ کشورهای ضعیف را که خواستار دوستی با وی هستند، تحقیر می‌کند و در برابر قدرتمندانی که او را تحقیر می‌کنند و از پذیرش دیکته‌هایش سر باز می‌زنند، سر فرود می‌آورند.

  پربازدید ترین