• پنج شنبه, 06 ثور 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

ایران سالانه 150 میلیون دلار هزینه تحصیل مهاجرین افغانستانی می کند

ایران سالانه 150 میلیون دلار هزینه تحصیل مهاجرین افغانستانی می کند

معاون مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزرات داخله ایران گفت:‌ جمهوری اسلامی ایران سالانه 150 میلیون دلار برای تحصیل 480 هزار دانش آموز افغانستانی هزینه می کند.

سید علی قدمگاهی روز چهارشنبه در دیدار سفرای برخی کشورهای اروپایی و نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در تهران با والی خراسان رضوی اظهار کرد: کمک های سازمان ملل و کشورهای کمک کننده به ایران در زمینه پناهندگان فقط معادل هزینه تحصیل دانش آموزان افغانستانی در ایران است در حالی که جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول انسانی و اسلامی میزبانی از جمعیت میلیونی مهاجرین افغانستانی را بیش از توان خود انجام داده است.

او افزود: سهم کمک های بین المللی به ایران بابت مهاجرین افغانستانی ناچیز است و انتطار داریم جامعه بین الملل و کشورهای کمک کننده ایران را برای فراهم نمودن زمینه بازگشت مهاجرین به افغانستان یاری کنند.

معاون مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت داخله ایران گفت: یک سند راهبردی بین ایران، پاکستان، افغانستان و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در راستای مدیریت مسایل پناهجویان افغانستانی در سال 2012 به امضا رسید و سفر نمایندگان سیاسی برخی کشورهای کمک کننده به افغانستان نیز در این راستا صورت گرفته است.

وی ادامه داد: هدف این سند حمایت از بازگشت داوطلبانه و مساعدت کشورهای میزبان است که در راستا 6 جلسه برگزار شده و آخرین جلسه آن در سطح وزرا ماه قبل در پاکستان برگزار گردید.

قدمگاهی افزود: با اینکه پناهندگان افغانستانی در بیش از 80 کشور دنیا مقیم هستند اما 2 میلیون و 600 هزار نفر از آنان در ایران و پاکستان حضور دارند و در تلاش هستیم با بازدید هیات های دیپلماتیک و نمایندگان کشورهای کمک کننده نیازهای آنها و پروژه های مورد نیاز آنان شناسایی شود.

پناهجویان افغانستانی نیز از چالشهای اقتصادی ایران آسیب می بینند
رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در تهران نیز از تصمیم این کمیساریا برای بازدیدهای متعدد از مناطق سکونت پناهجویان خبر داد و گفت: از اینکه بتوانیم برای رفع مسائل پناهجویان، مشکلات آنان را از نزدیک ببینیم و احساس کنیم بسیار خوشحالیم.

ایوو سرینس با اشاره به میزبانی سخاوتمندانه ایران با وجود مشکلات اقتصادی افزود: پناهندگان نیز از چالش های اقتصادی که ایران با آن مواجه است صدمه می بینند و حضور ما و این هیات دیپلماتیک برای این است که ببینیم چه کمک هایی به آنان باید ارائه شود.

وی اظهار داشت: پیام اصلی این است که تشریک مساعی شود تا بار پذیرایی از پناهجویان بر روی کشورهای میزبان سبک شود.

وی به سابقه 50 سال مهاجرت و جابه جایی اتباع افغانستان اشاره کرد و گفت: طی این مدت از نظر بین المللی نتوانسته ایم کار مفید برای آنان انجام دهیم.

میزبانی سخاوتمندانه ایران از اتباع افغانستانی
سفیر سوئیس نیز که ریاست هیات دیپلماتیک اروپایی را بر عهده دارد با قدردانی از میزبانی سخاوتمندانه ایران از اتباع افغانستان گفت: این مهم است که فقط در تهران صحبت نکنیم بلکه بازدید های میدانی نیز داشته باشیم تا بتوانیم در این بازدید ها همکاری های تنگاتنگ با ایران را مشاهده نمائیم.
مارکوس لایتنر افزود: با وجود بازگشت داوطلبانه اتباع افغانستان به کشورشان باز هم با سیل ورود این افراد به ایران مواجه هستیم.

وی اظهار داشت: در این سفر از نزدیک فعالیت پزشکان و معلمان ایرانی برای ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی به پناهجویان افغانستانی را مشاهده کردیم، برای ما بسیار مهم است که از نزدیک متوجه خدمات و موضوعات مرتبط شده و گزارش هایی در این خصوص تهیه نمائیم.

در سفر هیات دیپلماتیک به خراسان رضوی، رئیس دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، سفرای سوئیس، بلژیک و لهستان و کاردارها و نمایندگان سیاسی سفارتخانه های اتریش، سوئد، جمهوری چک، کره جنوبی، ترکیه، انگلستان و استرالیا طی دیروز و امروز از مرز دوغارون در شهرستان تایباد، مهمانشهر اتباع افغانستان در تربت جام و بیمارستان 22 بهمن، اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی و موسسات مرتبط با پناهندگان در مشهد بازدید کردند.

خراسان رضوی پذیرای 320 هزار تبعه و پناهجوی افغانستانی است که 95 درصد آنان در مشهد اقامت دارند.

پناهندگان افغانستانی در 80 کشور جهان پراکنده هستند و به عنوان دومین جمعیت پناهجو سهم 13 درصدی از این قشر را در دنیا به خود اختصاص داده اند.

  پربازدید ترین