• شنبه, 08 ثور 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

تراژدی کرونا در افغانستان؛ روایت غم انگیز از مقابله با ویروس

تراژدی کرونا در افغانستان؛ روایت غم انگیز از مقابله با ویروس

 افغانستان به دلیل نداشتن ابتدایی‌ترین تجهیزات و امکانات پزشکی با خطر جدی شیوع بیماری مواجه است و مقامات محلی از بی توجهی دولت نسبت به گسترش ویروس کرونا ابراز نگرانی می‌کنند.

وزارت صحت عامه کشور در تازه‌ترین آمار شمار موارد ثبت شده ابتلا به کرونا را 21 مورد اعلام کرده اما با توجه به محدود بودن تست کرونا و ظرفیت برای شناسایی و یا کاهش سرعت شیوع ویروس در کشور مقامات و اعضای پارلمان ابراز نگرانی می‌کنند که شمار افراد مبتلا بسیار بیشتر از تعداد اعلام شده بود.

از سوی دیگر، «وحیدالله مایار» سخنگوی وزارت صحت نیز گفت: بیشتر مواردی که تست کرونای آن‌ها مثبت شده افرادی بودند که از ایران به افغانستان بازگشته‌اند.

روزنامه «نیویورک تایمز» چاپ آمریکا اظهار داشت که ویروس در حالی در افغانستان شیوع پیدا می‌کند که افغانستان علاوه بر جنگ، درگیر بحران سیاسی است و این کشور فقیر با سیستم بهداشتی و غذایی ضعیفی که دارد همواره بسیار آسیب‌پذیر بوده است.

نخستین مورد مثبت کرونا در افغانستان در ولایت هرات به ثبت رسید، اکنون اما در شش ولایت دیگر نیز موارد مثبت ابتلا به این ویروس ثبت شده که نگرانی‌ها درباره گسترش ویروس در سراسر کشور بدون جلوگیری و مهار آن را افزایش داده است.

بیشتر این نگرانی‌ها به این دلیل است که افغانستان قادر نیست تا شرایط را در ولایت هرات که بیشترین موارد ابتلا به کرونا را دارد تحت کنترل درآورد و کادر پزشکی به ابتدایی‌ترین تجهیزات نیز دسترسی ندارند.

«عبدالقویم رحیمی» والی هرات در این باره گفت: ما در شرایطی هستیم که سیاسیون و حتی برخی از دولت نیز خطرناک بودن این موضوع را درک نمی‌کنند و اگر اکنون اقدام را شروع نکنیم نگران هستم روزی بیاید که حتی نتوانیم جنازه‌ها را جمع کنیم.

رحیمی افزود که هرات، که مرکز نگرانی‌هاست، هنوز فاقد بودجه اساسی است و با وجودی که «اشرف غنی» دو هفته پیش 25 میلیون دلار را برای اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از شیوع کرونا اختصاص داد اما این ولایت تنها 130 هزار دلار را دریافت کرده است.

وی ادامه داد که برای تامین نیاز بیمارستان‌ها از شرکت‌ها قرض گرفته شده است.

براساس گزارش‌ها در بیمارستان منطقه‌ای هرات که مشغول بررسی موارد مشکوک ابتلا به کروناست، کادر درمانی در روز یکشنبه تا ساعت 11 صبح حتی ماسک نیز نداشتند.

یک پزشک که خواست نامش فاش نشود نیز به نیویورک تایمز گفت: پس از بازگشت از کار به همسر و فرزندانم نزدیک نشدم و به دلیل نگرانی از اینکه ناقل ویروس باشم به اتاق دیگری رفتم.

وی افزود: وقتی می‌گوییم که با کمبود تجهیزات و کم بودن کارکنان مواجه هستیم مقامات می‌گویند می‌توانید کار کنید و یا استعفا دهید.

گزارش می‌افزاید که نیروهای امنیتی کشور که سیستم دفاعی بدن آنها بدلیل خستگی مفرط و بهداشت و رژیم غذایی نامناسب ضعیف است شاید آسیب‌پذیرترین گروه در مقابل کرونا باشند و چیزی فراتر از چسباندن چند پوستر درباره بهداشت فردی در برخی پادگان‌ها صورت نگرفته است.

این در حالی است که بسیاری از مقامات ارشد امنیتی کشور می‌گویند که روند تامین مواد ضدعفونی کننده در پادگان‌ها و لغو تجمع‌های بزرگ آغاز شده است.

  پربازدید ترین