• شنبه, 08 ثور 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

کرونا | بغض وزیر صحت عامه تونس از «بی اعتنایی» به توصیه های بهداشتی

کرونا | بغض وزیر صحت عامه تونس از «بی اعتنایی» به توصیه های بهداشتی

وزیر صحت عامه تونس شیوع ویروس کرونا را «تهدید امنیت ملی» برای کشورش خواند و از اینکه مردم به اصول و توصیه‌های بهداشتی توجهی نمی‌کنند، در کنفرانس خبری بغض کرد.

«عبداللطیف المکی» وزیر صحت عامه تونس، روز سه‌شنبه در کنفرانسی خبری از اینکه مردم به توصیه‌های بهداشتی عمل نمی‌کنند، به حالت گریه افتاد و بغض کرد.

به گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای «القدس العربی»، الملکی در کنفرانس خبری هنگامی که از قرنطینه خانگی به دلیل شیوع ویروس کرونا صحبت کرد، آن را «تهدید امنیت ملی» توصیف کرد و نتوانست از بی‌توجهی مردم، جلوی بغض خود را بگیرد.

وزیر صحت عامه تونس که در کنار وزیر کشور سخن می‌گفت، اعلام کرد که کشورش همه تلاشش را برای منع شیوع کرونا به کار گرفته و همه مردم باید به اصول پایبند باشند. به گفته او «نباید به عده‌ای قلیل اجازه داد که همه تلاش‌های یک ملت و نهادهای دولتی را به باد فنا بدهند».

این وزیر تونسی سپس به بغض خود اشاره کرد و گفت «این، اشک [بغض] از موضع قدرت است نه از موضع ضعف. به عنوان نهاد بهداشتی و سایر نهادهای دولتی تا آخرین رمق تلاش می‌کنیم».

ساعاتی قبل از این کنفرانس خبری، وزیر صحت عامه تونس در مطلبی که در فیسبوک منتشر کرد، گفت، «ما در مسیر درست گام نهاده‌ایم اما باید الان بگویم که ما به دلیل عدم رعایت قرنطینه عمومی از جانب بخشی از مردم و به دلیل اینکه برخی کسانی که مبتلا شده‌اند اما به بیمارستان مراجعه نکره و همکاری نمی‌کنند، داریم هر آنچه تاکنون کسب کرده‌ایم،‌ از دست می‌دهیم».

وی در ادامه با اشاره به سرعت انتشار شیوع ویروس کرونا به مردم هشدار داد که «رعایت نکردن [اصول و توصیه‌ها] بی‌مبالاتی در حق منافع کشور است».

به گزارش شبکه خبری «اسکای نیوز»، هشام المشیشی وزیر کشور تونس نیز در این کنفرانس خبری، به ناقضان اصول بهداشتی هشدار داد که ممکن است تحت تعقیب قرار بگیرند.

المشیشی گفت، هر فردی که به ویروس کووید-19 مبتلا باشد و قرنطینه خانگی و اصول توصیه شده وزارت بهداشت را رعایت نکند و سبب انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر شود، می‌توان او را تحت تعقیب قرار داد و اگر سبب مرگ کسی شود می‌توان آن را قتل غیرعمد قلمداد کرد.

وزیر تونسی گفت، برخی افراد شناسایی شده‌اند. «ما در اجرای قانون مصمم هستیم. مسئولیت ما حفاظت از مردم است نه محدود کردن آزادی [آنان]».

در عین حال گزارش‌های خبری حاکی است که حدود 600 نفر در این خصوص توقیف شده و 70 نفر در نوعی بازداشت و قرنطینه اجباری به سر می‌برند.

مقامات تونسی از بیست‌ودوم ماه مارس، تدابیر مقابله با کرونا از جمله تعطیلی و مسدود کردن نقاط و مسیرها را در پیش گرفته‌اند اما در روزهای اخیر برخی افراد اصول بهداشتی را اصلا رعایت نکرده‌اند.

تا دوشنبه شمار مبتلایان در تونس 596 نفر اعلام شد که 22 نفر از آنان جان باخته‌اند. همچنین حدود نوزده هزار نفر نیز به طور اجباری تحت قرنطینه قرار گرفته‌اند.

  پربازدید ترین