• پنج شنبه, 06 ثور 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

پشت پرده گفتگوهای خلیلزاد چه می گذرد؟

پشت پرده گفتگوهای خلیلزاد چه می گذرد؟

 گفتگوهای خلیلزاد به این دلیل طولانی شده است تا زمان کافی برای تجزیه طالبان و تقسیم آنان به چندین گروه از جمله داعش فراهم آید و در حقیقت خلیلزاد با تداوم سفرها و گفتگوهایش برای ناامنی بیشتر در افغانستان زمان می خرد.

زلمی نماینده خاص آمریکا در مورد افغانستان دور تازه‌ سفرهایش به منطقه را آغاز کرد و در ابتدا به قطر رفت و با سران سیاسی طالبان گفتگو نمود. خلیلزاد پس از دیدار سران سیاسی طالبان به پاکستان سفر کرد و با چند تن از سران نظامی و استخباراتی پاکستان دیدار و گفتگو نمود.
جنرال اسکات میلر فرمانده نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان نیز خلیلزاد را در این سفر همراهی می کرد.

وزارت خارجه امریکا هدف این دور از سفرهای خلیلزاد را تلاش برای دستیابی به توافق بین طرف‌های افغانی در مورد اقدامات عملی برای گام‌های بعدی روند صلح، به هدف آغاز مذاکرات بین افغانی عنوان کرده است.

در همین حال طالبان نیز اعلام کردند که زلمی خلیلزاد نماینده‌ ویژه آمریکا برای صلح افغانستان و جنرال اسکات میلر، فرمانده نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان، در دیدار با ملاعبدالغنی برادر معاون سیاسی طالبان در مورد آزادی زندانیان و آغاز مذاکرات "بین‌الافغانی" گفتگو کرده‌اند.
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در صفحه توییترش نوشت، این دیدار با حضور مطلق القحطانی نماینده ویژه وزیر خارجه قطر در دوحه صورت گرفته است.

خلیلزاد در سفر به پاکستان با جنرال «قمر جاوید باجوا» رییس ستاد مشترک ارتش پاکستان و جنرال «فیض حمید» رییس سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (آی‌اس‌آی) درباره گام‌های بعدی پیشبرد روند صلح گفتگو کرد.
روابط عمومی ارتش پاکستان در بیانیه‌ای نوشت که در این دیدار دو طرف درباره مسایل مورد علاقه طرفین، وضعیت امنیتی منطقه از جمله مسایل مربوط به مهاجران، روند صلح و مدیریت مرز افغانستان پاکستان گفتگو کردند.

دستاورد سیاسی و خبری خلیلزاد با نماینده های طالبان، ارتقای وجهه سیاسی طالبان در جهان و توجیه آزادی پنج هزار طالب بوده است که تا کنون سه هزار تن آنان آزاد شده و اکثرا به مجموعه های هدایت شده توسط استخبارات آمریکا و پاکستان پیوسته اند.

خلیلزاد در پاکستان بجای دیدار با رهبران سیاسی حکومت پاکستان، با رییس ستاد ارتش و رییس استخبارات آن کشور دیدار کرده است که این نشاندهنده اهداف دیگری بجز راه حل های مصالحه و مذاکره را در ذهن متبادر می سازد.
در حقیقت خلیلزاد طرح ایجاد گروه های جنگی دیگری را در افغانستان با نظامی ها و استخباراتی های پاکستانی برنامه ریزی می کند و علت طولانی شدن گفتگوهای (به اصطلاح) صلح را نیز باید در همین مقوله جستجو کرد.

در واقع گفتگوهای خلیلزاد به این دلیل طولانی شده است تا زمان کافی برای تجزیه طالبان و تقسیم آنان به چندین گروه از جمله داعش فراهم آید و در حقیقت خلیلزاد با تداوم سفرها و گفتگوهایش برای ناامنی بیشتر در افغانستان زمان می خرد.
اینکه آمریکایی ها و نماینده آنها خلیلزاد تاکید دارند تا همه زندانیان طالبان آزاد شوند برای این است که زودتر تکلیف آنانی که در کنار طالبان می مانند و یا به گروه های جنگی دیگر می پیوندند معلوم شود.

در این میان اشرف غنی ماموریت دارد تا زمینه پذیرش عمومی را بوجود آورد تا پس از آن دیگر اعتراضی به آزادسازی طالبان از زندانها نباشد و الا اشرف غنی هرگز از خود اختیاری ندارد که در مقابل خواسته آمریکایی ها ایستادگی و مقاومت نماید.

  پربازدید ترین