• جمعه, 10 حمل 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

طالبان: یا به توافق می رسیم یا به زور می گیریم

طالبان: یا به توافق می رسیم یا به زور می گیریم

یکی از اعضای ارشد هیات گفتگوکننده طالبان به شبکۀ سی‌بی‌اس گفته است که نظامی کنونی افغانستان کاملاً «فاسد و ناتوان» است و ایجاد یک حکومت ائتلافی با دولت اشرف غنی مانند کشتی در حال غرق شدن است، طالبان را نیز غرق خواهد کرد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از سلام‌وطندار، این عضو ارشد گروه طالبان گفته است: «حالا نوبت طالبان است. رژیم افغانستان را برای سه تا پنج سال به طالبان واگذار کنید. طالبان با جامعۀ جهانی به ویژه امریکا همکاری می‌کنند. ما ثابت می‌سازیم، همان‌طوری که یک دشمن سرسخت بوده‌ایم، در آینده یک همکار استوار و قابل اعتماد خواهیم بود».

عباس استانکزی، معاون رییس هیأت گفت‌وگوکنندۀ طالبان در مصاحبۀ جداگانه با سی‌بی‌اس تأکید کرده است که «جامعۀ جهانی نباید عصبانی باشد.» او گفته است: «در ازای برخورد با طالبان به عنوان یک نهاد سیاسی مشروع در افغانستان، ما این بار خوب ظاهر شده و در برابر قوانین بین‌المللی بیش‌تر مسوول خواهیم بود».
عضو ارشد هیأت گفتگوکنندۀ طالبان که نخواسته نامی از او برده شود، گفته که رژیم پیشین طالبان – که در سال 2001 با حمله بر افغانستان سرنگون شد – بی‌تجربه بود و به همین دلیل از سوی کشورهای جهان پذیرفته نشد و این امر سبب فاصلۀ جامعۀ جهانی از این گروه شد.

یک عضو دیگر طالبان نیز گفته که به این گروه در نظام باید سهم مفید داده شود. او خواستار پنج وزارت کلیدی در حکومت آینده برای این گروه شده و افزوده که جنگ‌جویان طالبان در قالب نیروهای امنیت ملی افغانستان مدغم شوند و همۀ این‌ها باید زیر چتر یک دولت اسلامی باشد.
او در این مصاحبه گفته است که این گروه حالا مخالف کار زنان در حکومت نیست و به گروه‌ها و اقلیت‌های مذهبی نیز در حکومت نقش خواهد داد.

طالبان همواره تأکید کرده‌اند که این گروه زنان را به‌عنوان نخست‌وزیر و عضو دادگاه عالی نمی‌پذیرند. با شروع گفتگوهای صلح، زنان افغانستانی پیوسته اعتراض کرده‌اند که مبادا دست‌آوردهای آنان در این مذاکرات به هدر برود.
عضو گفتگوکننده طالبان به شبکۀ سی‌بی‌اس گفته است: «طالبان در افغانستان یک واقعیت‌اند. تنها طالبان می‌‎توانند این جنگ را پایان داده و ثبات را به افغانستان برگردانند. طالبان از جنگ خسته شده‌اند، اما فداکاری‌های 20 سال گذشته را هدر نخواهند داد. این گروه بدون نتیجه میدان را خالی نخواهد کرد».

او در این مصاحبه تأکید کرده است: «در حال حاضر حکومت‌های امریکا و افغانستان طرح B ندارند و تنها طالبان‌‎‌اند که دارای طرح‌های A و B اند، طرح A ما راه‌حل سیاسی صلح‌آمیز است و طرح B ما قطعاً تصرف افغانستان با نیروی نظامی. اگر گفتگوها به بن‌بست بخورد، ایالات متحده تنها چند گزینه در اختیار دارد. اگر طالبان میز مذاکره را ترک کنند و جنگ خود را علیه نیروهای افغانستانی و حامیان خارجی آن‌ها از سر بگیرند، فرماندهان نظامی امریکا ممکن از رئیس‌جمهور ترامپ بخواهند که روند خروج را متوقف کرده یا حتا عقب‌نشینی مداوم نیروهای امریکایی در این کشور را برعکس سازد».

یکی از وزیران پیشین طالبان گفته است: «در وضعیت کنونی طالبان دست بالا دارند و ما می‌‎دانیم که چه‌گونه این وضعیت را به نفع طالبان سوق دهیم.»

  پربازدید ترین