• شنبه, 01 ثور 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

قسمت انتخاب مراکز ایران در سایت درخواست تذکره الکترونیکی باز شد

قسمت انتخاب مراکز ایران در سایت درخواست تذکره الکترونیکی باز شد

پس از یک ماه، آخرین وضعیت سایت تذکره الکترونیکی نشان می‌دهد که از صبح امروز شنبه(19 میزان) بخش انتخاب مراکز توزیع این تذکره در جمهوری اسلامی ایران در این سایت باز شده است. سخنگوی اداره ملی احصائیه با تأیید این خبر می‌گوید، مهاجرین می‌توانند با انتخاب یکی از 6 مرکز مشخص شده در 4 شهر ایران در این سایت، نزدیکترین مرکز به محل زندگی خود را برای انجام مراحل بعدی تذکره الکترونیکی انتخاب کنند.

خانم رویینا شهابی، سخنگوی اداره ملی احصائیه در این مورد می گوید: در حال حاضر شش مرکز فعال در ایران به خاطر ارائه خدمات تذکره الکترونیکی، دو مرکز در تهران، دو مرکز در مشهد، یک مرکز در زاهدان و یک مرکز در کرمان راه‌اندازی شده است.
 
وی با بیان این‌که سایت تذکره الکترونیکی باز شده، و مهاجرین ما که در ایران هستند، می‌توانند از این سایت استفاده کرده و ثبت نام کنند، تأکید کرد: "خواهش ما از مهاجرین این است که بعد از ثبت نام منتظر بمانند تا همکاران با آن‌ها تماس بگیرند. پیش از آن که با آن ها تماس گرفته شود، به مراکز مراجعه نکنند".
 
سایت تذکره الکترونیکی با آدرس زیر هم اکنون برای مهاجرین افغانستانی در جمهوری اسلامی ایران قابل استفاده است:
https://nid.nsia.gov.af/home
 روند ثبت نام مهاجرین در ایران در سایت تذکره الکترونیکی به دنبال سفر اول سرطان سال جاری سرپرست وزارت امورخارجه افغانستان و هیأت همراه آغاز شد، اما سفارت افغانستان در تهران به تاریخ 19 سنبله، در یک اطلاعیه اعلام کرد که سایت تذکره الکترونیکی در بخش ایران مسدود شده و مهاجرین فعلا در کافی‌نت‌ها ثبت‌نام نکنند.
 
در این اطلاعیه آمده بود: "سفارت کبرای جمهوری اسلامی افغانستان در تهران به اطلاع عموم مهاجرین محترم افغان می‌رساند: سایت ثبت نام تذکره الکترونیکی اداره محترم  ملی احصائیه و معلومات به دلیل انجام کارهای تخنیکی، انکشاف و سهولت بهتر برای مهاجرین حوزه‌های تهران، مشهد و زاهدان موقتا مسدود می‌باشد و از عموم مهاجرین محترم خواهشمند است تا اطلاعیه رسمی بعدی از ثبت‌نام در کافی‌نت‌ها خودداری نموده و زمینه اخاذی را به افراد خودسر و استفاده‌جو مساعد نسازند".
 
به نظر می‌رسد از دلایل اصلی مسدود شدن این سایت، از یک‌سو پیدا کردن راه‌حل جلوگیری از سوءاستفاده‌ها، آسان‌سازی روند ثبت‌نام مهاجرین و هم‌چنین فعال‌سازی مراکز غیرفعال توزیع تذکره الکترونیکی در جمهوری اسلامی ایران بوده است.
 
این در حالی است که در یک ماه گذشته، روند ثبت‌نام مهاجرین در سایت تذکره الکترونیک، با سوءاستفاده کافی‌نت‌ها و اخذ پول‌های گزاف از مهاجرین ادامه داشته است. کافی‌نت‌ها و افراد فرصت‌طلب فورم ثبت‌نام این مهاجرین را بدون آگاهی آن‌ها به جای مراکز توزیع تذکره در ایران، به مراکز داخل افغانستان ارجاع می‌دادند.
 
اما امکان اصلاح بخش پایانی ثبت نام تذکره الکترونیک وجود دارد و مهاجرین می‌توانند با وارد کردن شماره درخواستی تذکره در بخش ادامه فورم ناتکمیل در سایت تذکره الکترونیکی، بخش نهایی فورم و انتخاب مراکز در ایران را اصلاح نمایند.
 
در این مورد، باهر، مسئول مسلکی و مدیر عمومی مراکز توزیع تذکره در ایران به کانال "رنا" گفته است: قسمت انتخاب مراکز ایران در وب‌سایت فورم آنلاین تذکره الکترونیک باز شده است.
 
اما وی تأکید کرده که هموطنان بعد از ثبت نام تذکره الکترونیک به هیچ عنوان‌ به مراکز بایومتریک مراجعه ننمایند تا همکاران آن‌ها از مرکزی که مشخص و انتخاب شده، تماس بگیرند.
 
باهر خاطرنشان کرده است: "همکاران بعد از چک، کنترول و تثبیت هویت با شما تماس می‌گیرند و برای بایومتریک به شما نوبت می‌دهند".

به گزارش رنا؛ بجهت روشن شدن ابهامات و اطلاع از جزییات این طرح مهم برای مهاجرین ساکن ایران مصاحبه ای با مسئول مسلکی و مدیر عمومی مراکز توزیع تذکره در ایران جناب "رفیع اله باهر" انجام داده است:

س: لطفا در مورد طرح صدور تذکره الکترونیکی برای مهاجرین افغان در ایران توضیح بفرمائید.
ج : به علت بروز مشکلات مختلف برای مهاجرین ساکن ایران به دلیل نداشتن مدرک رسمی تابعیت افغانستان، بر اساس مصوبه شورای امنیت ملی افغانستان، اداره ملی احصائیه و معلومات موظف شد برای اتباع افغانستان که در ایران ساکن هستند، تذکره الکترونیک توزیع نماید. برای انجام این طرح با هماهنگی مقامات جمهوری اسلامی ایران، 2 مرکز توزیع در حوزه سفارت تهران،2 مرکز توزیع در حوزه قونسلگری مشهد و 1 مرکز توزیع در حوزه قونسلگری زاهدان راه اندازی می شود .مهاجرین ابتدا در سایت اینترنتی اداره ملی احصائیه و معلومات افغانستان ثبتنام می نمایند سپس همکاران ما بوسیله تماس تلفنی برای انها نوبت بایومتریک می دهند بعد از بایومتریک، تذکره ها در کابل چاپ و توسط افغان پست به ایران ارسال می گردد.

س: مشمولین طرح صدور تذکره الکترونیکی برای مهاجرین افغان در ایران کدام گروه ها می باشد؟
ج: هر شخص افغان ساکن ایران می تواند درخواست تذکره الکترونیک نماید و هیچ محدودیتی برای اتباع افغانستان جهت درخواست تذکره تابعیت وجود ندارد و ما براساس مقررات و قوانین کشور، جهت صدور تذکره انها اقدام می نماییم.

س: یک مهاجر جهت اخذ تذکره الکترونیک باید از کجا شروع نماید؟
ج: جهت اخذ تذکره باید از طریق سایت اینترنتی اداره ملی احصائیه و معلومات افغانستان درخواست ارسال شود. هر فرد می تواند شخصا جهت ثبتنام اینترنتی اقدام نماید و در صورت نداشتن سواد و امکانات از طریق کافی نت های مجاز اقدام نماید. متقاضی بعد از تکمیل فرم های درخواست تذکره، مطابق با تذکره خود شخص و در صورت نداشتن تذکره، بر اساس تذکره یکی از اقارب اصولی(پدر، برادر، پدرکلان، کاکا، پسر کاکا)، با انتخاب نزدیک ترین مرکز توزیع تذکره به محل سکونت، فرم ها را بصورت اینترنتی ارسال می نماید. بعد از تایید اطلاعات وارد شده در کابل، همکاران ما، براساس تاریخ ثبتنام با مهاجرین تماس گرفته و برای انها جهت بایومتریک، نوبت می دهند.
♦ در حال حاضر قسمت انتخاب مراکز ایران در ویب‌سایت فورم انلاین تذکره الکترونیک باز شده است و هموطنان بعد از ثبت نام تذکره الکترونیک به هیچ عنوان‌ به مراکز بایومتریک مراجعه ننمایند تا همکاران ما از مرکز که شما مشخص و انتخاب نموده اید تماس بگیرند.
همکاران بعد از چک، کنترول و تثبیت هویت با شما تماس می گیرند و برای بایومتریک به شما نوبت می دهند.

س: چه مدارکی در روز نوبت بایومتریک لازم هست؟
ج: حضور همه افراد بالای 7 سال خانواده، پرینت فرم فامیلی، پرینت فرم انفرادی، پرینت فرم تصدیق کنندگان( از سایت)، اصل و کپی تذکره شخص و یا اقارب اصولی، اصل و کپی تذکره تصدیق کنندگان( که در سایت مشخصات ان وارد شده است)، اصل و کپی مدرک شناسایی اقامتی(کارت امایش، پاسپورت، دفترچه پناهندگی و ...) و مدارک تحصیلی در صورت وجود

س: با توجه به مشکلات اقتصادی مهاجرین به علت شیوع ویروس کرونا و کاهش ارزش پول ملی ایران در مقابل دلار به علت تحریمها، و با توجه به اینکه تعرفه صدور تذکره الکترونیک در افغانستان 100 افغانی می باشد، چرا مبلغ 10 دالر(حدود 15 برابر تعرفه صدور تذکره الکترونیک در افغانستان) برای صدور هر تذکره از مهاجرین در ایران اخذ می گردد؟
ج: تعرفه خدمات در خارج از کشور همیشه از داخل کشور گرانتر است ولی نرخ تعرفه را از کابل برای ما تعین کرده اند و ما فقط مجری هستم.

س: افرادی که خود تذکره ندارند و اقارب اصولی انها هم تذکره ندارند به چه صورتی باید اقدام نمایند؟
ج : دو نفر تذکره دار از قریه این فرد باید شخص مورد نظر را تصدیق نماید و در روز نوبت بایومتریک نیز تصدیق کنندگان با تذکره و مدارک شناسایی اقامتی خویش در مرکز حضور یابند با متقاضی مصاحبه ای نیز انجام می گردد .

س: افرادی که خود تذکره ندارند کپی تذکره اقارب اصولی شان را دارند به چه صورتی باید اقدام نمایند؟
ج: دو نفر تذکره دار از ولایت این فرد باید شخص مورد نظر را تصدیق نماید و در"صورت نیاز" روز نوبت بایومتریک نیز تصدیق کنندگان با تذکره و مدارک شناسایی اقامتی خویش در مرکز حضور یابند با متقاضی مصاحبه ای نیز انجام می گردد.

س: از تذکره عمه و خواهر می توان به عنوان اقارب اصولی استفاده کرد؟ نام خانم ها را می توان به عنوان تصدیق کننده ثبت نمود؟
ج: خیر. اقارب اصولی فقط: پدر، برادر، پدرکلان، کاکا و پسر کاکا می باشد. خانمها هم نمی توانند به عنوان تصدیق کننده باشند.

س: اگر تذکره شخص و یا اقارب اصولی و یا تصدیق کنندگان عکس نداشته باشد، مشکلی پیش می آید؟
ج: خیر. مهم جلد، صفحه و شماره ثبت ان می باشد که در دفتر اساس ثبت شده است ولی ممکن است سوالاتی از شخص پرسیده شود.

س: اقارب اصولی (پدر، برادر، پدرکلان، کاکا و پسر کاکا) می توانند به عنوان تصدیق کننده باشند؟
ج: خیر.

س: حضور تصدیق کنندگان در روز نوبت بایومتریک لازم است؟
ج: برای افرادی که اصل تذکره اقارب اصولی (پدر، برادر، پدرکلان، کاکا و پسر کاکا) را دارند، نیاز نیست ولی مشخصات تصدیق کنندگان بصورت دقیق در سایت وارد شود و اصل و کپی تذکره تصدیق کنندگان در روز نوبت همراهشان باشد.(برای افراد زیر 18 سال خانواده تصدیق کننده نیاز نیست)

س: زن سرپرست ها می توانند به عنوان رئیس فامیل انتخاب شوند؟
ج: بله. هر شخص بالای 18 سال(مرد و یا زن) می تواند سرپرست فامیل باشد.

س: آیا برای افرادی که به دلایل مختلف مانند بیماری و معلولیت و مشکلات دیگر نتوانند برای بایومتریک به مراکز بیایند، تذکره صادر می گردد؟
ج: خیر. به هیچ عنوان بدون بایومتریک تذکره ای صادر نمی گردد.

مصاحبه: سیدفرید معصومی

  پربازدید ترین