• سه شنبه, 04 ثور 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

وحدت شیعه و سنی در افغانستان شکست ناپذیر است/مهاجرین از طرح تکفل خانواده های شهدا حمایت کنند

وحدت شیعه و سنی در افغانستان شکست ناپذیر است/مهاجرین از طرح تکفل خانواده های شهدا حمایت کنند

آیت الله واعظ زاده بهسودی در مراسم گرامیداشت شهدای اخیر افغانستان مخصوصا کشتار و نسل کشی شیعیان در میرزاولنگ در میان هزاران تن از مهاجرین افغانستانی مقیم تهران در مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران وحدت و همپذیری شیعه و سنی را شکست ناپذیر اعلام کرد.
آیت الله واعظ زاده بهسودی موسس حوزه علمیه دارالمعارف کابل و عضو شورای علمای اهل تشییع افغانستان در ابتدای سخنان خود ضمن تسلیت به بازماندگان شهدای اخیر گفت این شهدا نه شهدای اول افغانستان است و نه شهدای آخر آن و این جریان همواره جاری بوده و هست و از خدا می خواهیم این روزها را پایانی برسد و آن روز ظهور منجی عالم بشریت حضرت مهدی(عج) خواهد بود که صلح و داد را در جهان می گستراند.
آیت الله واعظ زاده بهسودی در ادامه سخنان خود بر وحدت شیعه و سنی در افغانستان تأکید کرد و گفت که این دو مذهب و پیروان آن ها در کشور، همواره در کنار هم بوده اند.
وی خاطرنشان کرد: “فاجعه در افغانستان همه مردم را در بر گرفته و به هیچ کس اختصاص ندارد؛ اگر داعش 5 نفر از ما قربانی می گیرد، 10 نفر از اهل سنت را می گیرد، اگر روحانی ما ترور می شود، به مولوی اهل سنت هم در نماز جمعه شلیک می گردد.”
واعظ زاده بیان کرد: “ما اعلام می کنیم که شیعه و سنی در افغانستان با هم برادرند، وحدت ما نمونه است، همه اعتراف می کنند، ما سعی می کنیم این هم اندیشی تاریخی را حفظ کنیم”.
آیت الله واعظ زاده بهسودی همچنین خاطرنشان کرد ما در تجلیل از امام ابوحنیفه کابلی از همه پیشگام تر شدیم  و نشست امام ابوحنیفه را برگزار کردیم و حتی مولوی های طالبان را هم دعوت کردیم و این در تاریخ برای اولین بار است برای امام ابوحنیفه ای که 80 درصد از مسلمانان جهان پیروی او هستند ما شیعیان افغانستان مراسم تجلیل برگزار کردیم. شخصیت های بزرگی از کل کشور در آن شرکت کردند که این وسعت نظر شیعیان ما را نشان می دهد و احترام ما را نسبت به این شخصیت والا مقام نشان می دهد که به حسب آن وزارت اطلاعات و کلتور افغانستان و سه وزارت خانه دیگر کتاب زندگی نامه امام صادق(ع) و امام ابوحنیفه را در کنار هم چاپ کردند.این فعالیت ها بود که در حوادث مسجد الزهرا رئیس شورای علمای سراسری افغانستان مولوی قیام الدین کشاف به مدرسه آمد و با هم در نشستی خبری این جنایت را محکوم کردیم.
وی همچنین خاطر نشان کرد ما در افغانستان در همه مسائل با برادران اهل سنت خود شریک هستیم و نشان دادیم که شیعه تابوت سنی و سنی تابوت شیعه را می گیرد و اگر باران بارید بر شیعه و سنی خواهد بارید و اگر قطعی آمد بر هر دوی آن خواهد آمد. هیچ قومی و مذهبی از مصائیب جاری کشور مستثنی نیست. مشکلات، فاجعه، آلام و مصائیب اخیر همه را فرا گرفته است. و داعش اگر 5 نفر از ما را می گیرد 10 نفر از اهل سنت را می گیرد. اگر طفل ما را می کشد طفل کنری و جلال آبادی را هم از بین می برد. اگر روحانی ما را ترور می کند مولوی اهل سنت را هم در محراب عبادت و نماز جمعه شهید می کند. ما این مفهوم برادری را درک کردیم و به کشورهای اسلامی حتی عربستان اعلام کردیم که شیعه و سنی در افغانستان برادرند و وحدت ما در افغانستان نمونه است و همه به آن معتقدند. و سعی می کنیم این وحدت و همپذیری خود را حفظ کنیم و شما هم در این کشور سعی بر پیروی بر این رویه داشته باشید. و صورت برادران اهل سنت خود را ببوسید همانطور که امام مان صورت ابوحنیفه را بوسه کرد.
آیت الله واعظ زاده همچنین بیان کرد: امام ابوحنیفه خودش فرمود که اگر دو سال در محضر امام صادق(ع) آموزش نمی دید، هلاک می شد و به شاگردی امام صادق افتخار می کند. از طرف دیگر، امام محمد باقر(ع) پیشانی امام ابوحنیفه را بوسه کرده است؛ پس چرا ما باهم نبوده و زندگی مسالمت آمیز نداشته باشیم؟!
وی اطمینان داد که در برابر حملات داعشی ها که در سوریه و عراق زخم خورده و خود را در افغانستان پنهان کرده اند، صف شیعه و سنی همچنان فشرده خواهد بود.
این عالم دین تصریح کرد که حوادث اخیر در افغانستان، نشانه عجز و بی دست و پایی مردم نیست، بلکه نشان ضعف و ذلت دشمن است. دشمن اگر بیاید در یک آدرس و سنگر مشخص در برابر ما بایستد، شکست شان خواهیم داد.
وی پیرامون راه حل مشکلات کنونی افغانستان، در کوتاه مدت خواستار نشست چهار قوم بزرگ افغانستان و توافق پیرامون وضعیت کشور شد همان نظر شهید مزاری که بر آن تاکید می کرد و گفت که در بلندمدت، مردم افغانستان باید از اقوام به یک امت واحد برسند و همچنین عبور از مذاهب و رسیدن به اسلام ناب محمدی برسند. وی همچنین برگزاری انتخابات سالم، شفاف و بدور از هر گونه تقلب و همچنین هم اندیشی از داخل و خارج برای نجات افغانستان را از راه های دیگر حل بحران در کشور عنوان کرد.
آیت الله واعظ زاده بهسودی در پایان از مهاجرین افغانستانی خواست که تنها به تجلیل اکتفا نکنند، بلکه بر اساس طرحی که او طرح تکفل خانواده های شهدا خواند، از مهاجرین خواست تا هر خانواده یک خانواده شهید در افغانستان را تحت تکفل قرار بدهد و مهاجرین نذورات، صدقات، ذکات و کفارات خود را به داخل افغانستان و برای خانواده های شهدا بفرستند.

  پربازدید ترین