• پنج شنبه, 06 ثور 1403
    خبرگزاری افغان ایرکا

پنجمین جشنواره افغانستان شناسی در استان تهران برگزار شد

پنجمین جشنواره افغانستان شناسی در استان تهران برگزار شد

پنجمین جشنواره افغانستان‌شناسی در استان تهران با حضور صدها تن از اقشار مختلف جامعه مهاجر افغانستانی به خصوص نخبگان علمی، فرهنگی و هنری این جامعه و مقام های ارشد دولت جمهوری اسلامی ایران در استان تهران، به ویژه مدیرکل اموراتباع و مهاجرین خارجی این استان، صبح امروز(پنج‌شنبه 19 دلو) در فرهنگسرای کوثر شهر وحیدیه در شهرستان شهریار برگزار شد. این جشنواره با پخش سرودهای ملی دو کشور، قرائت قرآن کریم، اجرای گروه هم‌خوانی قرآن، موسیقی زنده محلی و همچنین اجرای تئاتر همراه بود.
سعید بیات، مدیرکل اموراتباع و مهاجرین خارجی استان تهران در سخنانی در این جشنواره، مهمترین ویژگی مردم افغانستان را سخت کوشی دانست و تأکید کرد که به دلیل همین ویژگی، مهاجرین افغانستانی توانسته اند در فرآیندهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران تأثیرگذاری داشته باشند. وی ابراز امیدواری کرد این روحیه روزی در مسیر توسعه افغانستان مورد استفاده قرار بگیرد.


وی خاطرنشان کرد که کارمندان این اداره عاشقانه جایگاه خود را دوست دارند و به مهاجرین خدمت می کنند.
مدیرکل اموراتباع و مهاجرین خارجی استان تهران تأکید کرد که مهمترین اقدامات آن ها در این اداره، تکریم مهاجرین و احترام به منزلت و کرامت انسانی آن ها بوده و تلاش شده بیشترین امکانات در کمترین زمان، هزینه و نزدیک ترین محل به مراکز اصلی سکونت مهاجرین، ارائه شود.
وی با بیان این که تغییرات ملموسی در بخش‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی مهاجر درا یران ایجاد شده و همه این فعالیت ها در محور قانون معطوف بوده، خاطرنشان کرد که مسئولین اداره کل اموراتباع و مهاجرین خارجی تلاش می کنند تا جایی که قانون به انعطاف داشته باشد، قوانین این کشور را به نفع مهاجرین تفسیر نموده و خدمات‌رسانی خود را گسترش دهند.
در این نشست، سعید ناجی، فرماندار شهرستان شهریار نیز در سخنانی به بیان سه نکته الهام بخش از انقلاب اسلامی برای تمام ملت های جهان پرداخت و گفت: استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی سه شعار و نکته اساسی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) است که پیام جدایی از زیر سیطره اسکتبار غرب و شرق، آزادی بیان، اندیشه و عقیده و مقابله با استبداد را به تمام ملت‌ های جهان داد.


وی در ادامه با بیان این که حدود 50 هزار مهاجر مجاز و غیرمجاز افغانستانی در شهرستان شهریار زنگی می کنند و همچنین 12 هزار و 500 دانش آموز مهاجر نیز در مدارس این شهرستان مشغول تحصیل هستند، خاطرنشان کرد که ملت های ایران و افغانستان دارای دردها، دین، مذهب، زبان، تاریخ و ادبیات مشترک اند.
ناجی تأکید کرد که حضور مهاجرین افغانستانی در شهرستان شهریار در رونق اقتصادی و گردش تولید این منطقه و جمهوری اسلامی ایران کمک کرده و آن ها از این نقش مهاجرین سپاس گذار اند.
وی به موقعیت و ویژگی های افغانستان در منطقه اشاره کرد گفت که این کشور به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و ژئواستراتژیکی که در منطقه دارد و کشورهای مختلف را از ایران گرفته تا آسیای مرکزی، جنوب آسیا و چین به یکدیگر وصل می کند، همواره در محراق توجه و همچنین هجمه ها قرار داشته که بخشی از مشکلات افغانستان نیز ناشی از همین موقعیت ویژه و خاص آن بوده است.
فرماندار شهریار تصریح کرد که همه باید کمک کنند که شرایط بهتری در افغانستان فراهم شود و با ثبات و امنیت بهتری که امروز در کشور حاکم شده، شاهد پیشرفت هرچه بیشتر افغانستان باشیم.
محمدی شاری محقق و پژوهشگر افغانستانی دیگر سخنران این جشنواره خاطرنشان کرد که نسل دوم و سوم مهاجرت، نسل هایی متفاوت تر از نسل اول است و نیازها، دغدغه ها و شرایط ویژه خود را دارند. به گفته وی، این نسل در محیط مهاجرت به دنیا آمده و بر سر سفره فرهنگی یک کشور دیگر بزرگ شده است.


این پژوهشگر نخبه کشور با بیان این که نیازهای علمی و مهارتی نسل های دوم و سوم جامعه مهاجرین در ایران به خوبی برآورده شده، اما تأکید کرد که توجه به نیازهای عاطفی، روانی و هویتی این مجموعه و کل جامعه مهاجرت، مغفول مانده است.
وی با اشاره به این که بر اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، سطح سواد مهاجرین افغانستانی در ایران چهار دهه پیش 6 درصد بود و امرز به 60 درصد رسیده، گفت که ایران در طول چهار دهه گذشته هزینه های سنگینی برای رشد و تحصیل جوانان مهاجر افغانستانی و هزینه هایی را هم خانواده ها متقبل شده اند، اما این نسل فرهیخته و تحصیل کرده پناهنده، با محدودیتی که برای کار وجود دارد، با چالش های روحی و روانی مواجه است.
محمدی شاری تأکید کرد که این نسل سرمایه ای برای دو کشور ایران و افغانستان بوده و امیدوار است تمهیداتی سنجیده شد تا به راستی از این سرمایه ها استفاده شود.
اما وی خاطرنشان کرد که تبعیض سیستماتیک در افغانستان سبب شده تا متخصصین مهاجری که از ایران به افغانستان برگشته اند، با درهای بسته مواجه شوند.
این پژوهشگر کشور تأکید کرد که نیروهای متخصص، فرهنگی و انسانی، سرمایه های یک جامعه انسانی به حساب می روند و اگر نگاه فضیلت محور و انسانی در جامعه حاکمیت داشته باشد، می توان از این نیروها به عنوان یک سرمایه عظیم به نفع کشور سود برد.
قابل یادآوری است که در حاشیه این جشنواره، نمایشگاهی از فعالیت ها، تولیدات اقتصادی و فرهنگی، افتخارات و دست‌آوردهای جامعه مهاجرین استان تهران برپا شد که با استقبال گرم مهاجرین و مقام های دولتی جمهوری اسلامی ایران همراه گردید.
قابل یادآوری است که در حاشیه این جشنواره، نمایشگاهی از فعالیت ها، تولیدات اقتصادی و فرهنگی، افتخارات و دست‌آوردهای جامعه مهاجرین استان تهران برپا شد که با استقبال گرم مهاجرین و مقام های دولتی جمهوری اسلامی ایران همراه گردید.

  پربازدید ترین