منابع محلی و برخی رسانه‌های حکومتی گزارش داده‌ اند که جمعه‌خان فاتح پس از هفته‌ها تنش و درگیری با نیروهای امنیتی، سرانجام از مواضع کوهستانی خود در ولسوالی نسی پایین آمده و در این ولسوالی با فصیح‌الدین فطرت، رئیس ستاد ارتش، دیدار کرده است.

بر اساس این گزارش‌ها، پس از رسیدن به یک توافق، فاتح همراه با فصیح‌الدین فطرت با چرخبال نظامی به فیض‌آباد مرکز بدخشان منتقل شده اند و نیز گفته می‌شود متعاقبا از فیض‌‌آباد به کابل رفته اند.

گزارش‌ها همچنین از آغاز روند خلع سلاح نیروهای تحت فرمان جمعه‌خان فاتح حکایت دارد؛ موضوعی که می‌تواند نشانه‌ای از پایان رویارویی مسلحانه میان دو طرف باشد.

این در حالی است که در روزهای گذشته، ولسوالی نسی شاهد درگیری‌های شدید میان افراد فاتح و نیروهای اعزامی طالبان بود.

در این درگیری‌ها، طالبان مواضع افراد فاتح را از هوا هدف قرار دادند و بر اساس گزارش‌های منتشرشده، حتی یک چرخبال نظامی طالبان نیز در این منطقه سقوط کرده است هرچند جزئیات دقیق از تلفات دو طرف طی این مدت از سوی منابع مستقل به‌گونه قطعی تأیید نشده است.

اکنون پرسش اصلی این است که توافق میان جمعه‌خان فاتح و رهبری نظامی کنونی تا چه اندازه پایدار خواهد بود و سرنوشت افراد مسلح تحت فرمان او چه خواهد شد.

از سوی دیگر، پایان این درگیری‌ها می‌تواند برای باشندگان نسی که طی روزهای گذشته در میان صدای جنگ و نگرانی‌های امنیتی زندگی می‌کردند، فرصتی برای بازگشت آرامش دوباره باشد.

با این حال، هنوز جزئیات کامل توافق میان دو طرف، شمار نیروهای خلع سلاح‌شده و این‌که آیا همه افراد وابسته به فاتح سلاح‌های خود را تحویل خواهند داد یا خیر، روشن نشده است.

در همین حال، درگیری‌های اخیر در بدخشان نگرانی‌هایی را در سطح منطقه نیز ایجاد کرده است؛ تاجیکستان پس از درگیری‌های اخیر در مناطق مرزی بدخشان، یادداشت اعتراضی به طالبان فرستاده است.

به این ترتیب، پس از روزها تنش و درگیری در نسی، اکنون جمعه‌خان فاتح احتمالاً در فیض‌آباد یا هم کابل به سر می‌برد و به نظر می‌رسد مرحله تازه‌ای از تلاش‌ها برای پایان دادن به اختلافات داخلی طالبان در بدخشان آغاز شده است.